ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comisia de profil a demarat procesul de selectare a candidaților la funcția de Ombudsman

13:34 | 05.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Comisia parlamentară specială, instituită de Comisia juridică, numiri și imunități a inițiat procesul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman), comunică MOLDPRES.

Candidat la funcția de Ombudsman poate fi persoana care: este cetățean al Republicii Moldova; nu este supusă unei măsuri de ocrotire judiciare sub forma tutelei; deține diplomă de licență sau echivalentul acesteia; are o vechime în muncă de cel puțin 10 ani și o activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului; se bucură de o reputație ireproșabilă; cunoaște limba de stat și altele.

Doritorii pot depune dosarele în perioada 1 – 20 aprilie 2021 (inclusiv) personal, prin poștă sau prin e-mail. Copiile documentelor prezentate de către candidați vor fi prezentate împreună cu documentele originale pentru a se verifica veridicitatea lor sau vor fi autentificate notarial. În cazul în care dosarul de concurs se depune prin e-mail, copiile documentelor se depun la data interviului.

În prezent, interimatul funcției de avocat al poporului este deținut de Maia Bănărescu.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!