ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

13:42 | 05.04.2021 Categorie: Comunicate

Un ofițer de investigații SPIA, trei vameși și un primar din sudul republicii verificați de ANI

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. În perioada 29 martie – 02 aprilie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat controlul averii în privința unui ofițer de investigații din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

O altă procedură de control vizează un posibil conflict de interese admis de către primarul orașului Căușeni. Patru conflicte de interese au fost constatate pe numele unui director de școală de arte din orașul Drochia, unor primari din două localități din raioanele Râșcani și Ceadâr Lunga și a unui fost primar din raionul Sângerei.

Trei vameși și un funcționar din raionul Cimișlia au fost stabiliți că au încălcat regimul incompatibilităților de funcție. Două cauze contravenționale au fost pornite în privința unui consilier local din orașul Șoldănești și unui primar din raionul Sângerei. Acești ar putea fi sancționați pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Președintele raionului Telenești a declarat încă un conflict de interese. Șase conflicte de interese au fost semnalate și de primarii localităților: Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, Chirca, raionul Anenii Noi, Costești, raionul Râșcani, Giurgiulești raionul Cahul, Drăgușenii Noi, raionul Hâncești și Carabetovca raionul Basarabeasca. În decurs de până la trei zile, acești subiecți au primit din partea inspectorilor de integritate mai multe soluții.

Reprezentanții ANI au organizat o instruire online la care au participat circa 30 de subiecți ai declarării din cadrul Academiei de Administrare Publică. Totodată, au fost acordate 850 de consultații telefonice.

Doar săptămâna trecută. Peste 11 mii de declarații de avere și interese personale au fost depuse pe Portalul public al Declarațiilor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!