ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat din Chişinău a fost reţinut de CNA

14:16 | 05.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Un avocat din capitală a ajuns în vizorul Centrului Naţional Anticorupţie după ce a fost denunţat că ar fi pretins mită în valoare de 52 mii de euro de la mama unui inculpat, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, apărătorul ar fi cerut banii pentru a-l scăpa de închisoare pe un bărbat învinuit de omor. Avocatul ar fi contactat-o pe mama inculpatului, susţinând că ar avea influenţă asupra unor magistraţi ai Curţii Supreme de Justiţie şi că i-ar putea determina să-i achite feciorul, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă. Pentru serviciile sale, acesta a cerut 45 mii de euro, iar peste un timp - încă 7000 de euro.

Astăzi, avocatul a fost reţinut şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la opt ani de detenţie sau amendă penală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!