ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

CEC a revocat organizarea alegerilor locale din 16 mai 2021

15:01 | 05.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a decis în ședința de astăzi revocarea procesului de organizare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar al comunei Hârtop, raionul Cimișlia, al comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni și al comunei Camenca, raionul Glodeni, stabilite pentru data de 16 mai 2021, comunică MOLDPRES.

Potrivit CEC, decizia vine în contextul Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova nr. 49 din  31 martie 2021, prin care s-a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru perioada 1 aprile-30 mai 2021. În acest fel, Comisia își revocă toate hotărârile sale ce țin de organizarea scrutinului local din 16 mai 2021.

Ulterior, după încheierea stării de urgență, Comisia Electorală Centrală va stabili data alegerilor locale noi.

foto: CEC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!