ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

16:03 | 05.04.2021 Categorie: Comunicate

Criteriile de repartizare a tehnicii de calcul procurate în cadrul PRIM – discutate de reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au discutat astăzi, 5 aprilie, în cadrul unei ședințe de lucru despre criteriile de repartizare a celor 10.000 de unități de tehnică de calcul achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova" (PRIM).

Ministrul Lilia Pogolșa a menționat că este foarte important ca selectarea criteriilor de repartizare a tehnicii de calcul să se centreze pe necesitățile reale de dotare și să întrunească principiul accesului echitabil la educație a tuturor copiilor.

Precizăm că Serviciul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al MECC a colectat prin intermediul Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME) datele privind necesitățile de tehnică de calcul în rândul cadrelor didactice și elevilor la nivel național.

Menționăm că cele 10.000 de laptopuri au fost procurate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova". Laptopurile vor fi dotate cu sistem de operare licențiat.

Primele unități de tehnică de calcul urmează să ajungă în țara noastră până la sfârșitul săptămânii curente.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!