ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

China va vaccina toți locuitorii unui oraș

18:21 | 05.04.2021 Categorie: Externe

Beijing, 5 apr. /MOLDPRES/. După ce a înregistrat 15 cazuri noi de COVID-19 într-o localitate, China va vaccina toți locuitorii orașului. Localitatea are aproximativ 300.000 de locuitori și se află în apropierea graniței cu Myanmar. Locuitorii din Ruili, provincia Yunnan, au fost, de asemenea, plasați în carantină, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Decizia de vaccinare în masă vine după ce autoritățile locale au înregistrat cele 15 cazuri noi de Covid-19 - cea mai mare creștere zilnică înregistrată de China în mai mult de două luni. Oficialii spun că monitorizează îndeaproape granița cu Myanmar, de unde par să fi apărut majoritatea noilor cazuri din regiune.

Presa chineză relatează că îmbolnăvirile sunt importate, în majoritate, din Myanmar, care se confruntă cu o situație politică dificilă. De altfel, o parte din pacienți ar fi cetățeni din Myanmar.

În China, coronavirusul este, în cea mai mare parte, sub control și orice focar este întâmpinat cu măsuri dure de restricții.

foto: twitter.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!