ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un segment al traseului Porumbrei-Cimișlia este construit în proporție de 45%

18:35 | 05.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Construcția a 19 km de drum, parte a traseului național M3 Porumbrei-Cimișlia, înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de circa 45%. Tronsonul urmează a fi finalizat integral în luna ianuarie a anului 2022, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

În cadrul unei vizite la șantierul de construcție, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au monitorizat astăzi efectuarea lucrărilor de instalare a grinzilor și barierelor de siguranță a podurilor, construcție a terasamentelor și așternere a stratului drenant.

Segmentul de drum, aflat în proces de construcție, traversează extravilanul orașului Cimișlia, satelor Iurievca, Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din raionul Cimișlia. „Contractul prevede construcția drumului nou cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic, reabilitarea unui pod din preajma satului Porumbrei, construcția a alte șapte poduri, 19 podețe și canale de scurgere, instalarea a peste o mie de indicatoare rutiere și aplicarea marcajului rutier corespunzător”, indică ASD.

Proiectul de construcție a drumului în această regiune are ca obiectiv eliberarea traseelor locale de traficul mașinilor de mare tonaj, reducerea timpului de deplasare a conducătorilor auto, asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță și confort.

Procesul de construcție a drumului cu două benzi de circulație se desfășoară din împrumutul cu o valoare de 30 milioane de euro, acordat de Banca Europeană de Investiții.

foto: ASD

img21002570

img21002570

img21002570

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!