ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Parlamentului a discutat situația pandemică din țară cu membrii Guvernului în exercițiu

18:59 | 05.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Evoluția situației pandemice, eficiența noilor restricții și procesul de vaccinare în țara noastră au fost discutate, în seara zilei de astăzi, de președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi cu membrii Guvernului în exercițiu, condus de prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. La ședința săptămânală, convocată de speaker a participat și primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

A fost analizată situația actuală a pandemiei de COVID-19, care continuă să fie una alarmantă și care înregistrează un număr mare de decese și persoane aflate în terapie intensivă. S-au evaluat restricțiile actuale si s-a examinat posibilitatea revizuirii unora, precum și a introducerii altora.

Zinaida Greceanîi a menționat că acțiunile autorităților centrale și locale trebuie să asigure protecția vieții și sănătății locuitorilor. Potrivit președintelui Parlamentului, trebuie urgent achiziționate vaccinuri suficiente pentru imunizarea în masă a oamenilor. Aceasta ne va permite să revenim cât mai curând la viața normală, a menționat speakerul.

De asemenea, oficialii au abordat situația social-economică din țară prin prisma stării de urgență, declarată de Parlament, în perioada 1 aprilie – 30 mai pe întreg teritoriul țării. În context, membrii Executivului au informat despre acțiunile întreprinse și cele care urmează, analizând posibile măsuri de susținere economică atât a sectorului de afaceri, cât și a fiecărui cetățean în parte.

La începutul fiecărei săptămâni, președintele Parlamentului convoacă membrii Guvernului în exercițiu pentru a analiza și evalua situația epidemiologică din țară.

foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!