ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Magistratul surprins în flagrant cu mită va fi cercetat în libertate

10:09 | 06.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Curtea de Apel Chișinău a respins contestația Procuraturii Anticorupție prin care s-a insistat ca judecătorul de la Judecătoria Chișinău, prins în flagrant cu mită, să fie cercetat în arest preventiv, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, agentul economic care i-a oferit judecătorului mită va sta în arest la domiciliu timp de o lună, iar magistratul care a luat mită va rămâne în libertate.

Judecătorul a fost reţinut în flagrant, acum două săptămâni, într-un dosar pornit de Procurorul General, în baza unor informații potrivit cărora acesta ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la un agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA.

La demersul Procuraturii Anticorupție, magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!