ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 1,5 la sută din populația țării a fost vaccinată anti-COVID

11:25 | 06.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Un număr de 50410 persoane, ce reprezintă peste 1,5 procente din populația țării, au fost vaccinate împotriva COVID-19, comunică MOLDPRES.

Conducerea Agenției Naționale de Sănătate Publică a anunțat astăzi că, în cele cinci săptămâni de vaccinare, au fost imunizați 57 la sută din angajații sistemului medical și circa 11 mii de persoane incluse în etapa doua de vaccinare. 14 raioane din țară au utilizat aproape în totalitate stocurile de vaccin repartizate.

Conform surse citate, de la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate abateri în 29 de raioane, fiind incluse în liste 395 de persoane care nu făceau parte din categoriile pasibile vaccinării.

Aceleași surse au anunțat că din 2 martie și până în prezent, în țară au fost monitorizate 957 de evenimente post imunizare, marea majoritate au fost reacții adverse ușoare ce includ febră și dureri musculare.

Toate persoanele vaccinate sunt înregistrate în registrul electronic de vaccinare COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!