ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Leova este eficientizat energetic cu susținerea UE

11:58 | 06.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. La Liceul Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova sunt în toi lucrările de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud și finanțat de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Conducerea Agenţiei împreună cu specialiştii Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au monitorizat recent lucrările, deplasându-se la faţa locului.

„După inspectarea clădirii, a fost stabilit că antreprenorul a reușit să execute până în prezent  lucrări în volum total de circa 60%, responsabilii consemnând că acestea se desfășoară consecvent, fără abateri de la documentația de proiect și graficul de execuție. Pe șantier au fost puse în discuție mai multe aspecte tehnice pentru care urmează să fie identificate soluții, or, împreună cu finanțatorul și beneficiarii, vor fi căutate remediile necesare și surse de finanțare pentru reconstrucția galeriei instituției”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la ADR Sud.

Lucrările de construcție la liceul din Leova  au demarat în luna noiembrie 2020 și urmează să fie finalizate până la sfârșitul acestui an. Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul proiectului constituie circa 53 de milioane de lei, din care 2,5 milioane lei reprezintă contribuția locală a Consiliului raional Leova și a Primăriei orașului Leova.

Liceul Teoretic "Constantin Spătaru" din orașul Leova beneficiază de o serie de măsuri de modernizare și eficientizare energetică, printre care reabilitarea acoperișului, izolarea pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din școală, renovarea facilităților sanitare în interiorul instituției. În urma măsurilor implementate, circa 640 de elevi, profesori și personal auxiliar, vor beneficia de condiții de muncă îmbunătățite și un mediu de studii confortabil.

Proiectul "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova" este finanțat de Uniunea Europeană, implementat de ADR Sud și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare  și realizat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

foto: ADR Sud 

img21002588

img21002588

img21002588

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!