ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Alexei Navalnîi este suspect de Covid

18:52 | 06.04.2021 Categorie: Externe

Moscova, 6 apr. /MOLDPRES/. Avocații lui Alexei Navalnîi au confirmat că acesta este grav bolnav, are tuse și febră persistente și că a slăbit foarte mult. De asemenea, în închisoarea în care se află ar fi existat cazuri de tuberculoză.

Presa rusă spune că opozantul lui Putin, în vârstă de 44 de ani, a fost transferat la o unitate medicală cu simptome de boală respiratorie, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Alexei Navalnîi a intrat în greva foamei săptămâna trecută. El este încarcerat într-o colonie penală, pentru a executa o pedeapsă pentru delapidare. Sentința cu suspendare din 2014 a fost transformată într-una cu închisoare efectivă după ce s-a întors din Germania, unde primise tratament medical după otrăvirea cu agenți neurotoxici.

Condamnarea este apreciată ca fiind motivată politic, iar susținătorii lui Navalnîi au anunțat că vor organiza un protest și la colonie.

foto: b1.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!