ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat a fost reținut după ce a traversat frontiera cu droguri de un milion de lei

14:00 | 07.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Oamenii legii au deconspirat activitatea unui grup criminal organizat ce a introdus în țară droguri, prin punctul vamal Leușeni, care pe piața neagră ar valora circa un milion lei. Un membru al grupării a fost reținut, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, bărbatul de 43 de ani a fost reținut imediat după traversarea frontierei și supus percheziției – atât corporale, cât și a automobilului. Ca rezultat, oamenii legii au depistat și au ridicat de la acesta peste 980 pastile psihotrope, care erau tăinuite sub bancheta din spate a autoturismului, introduse în țară prin contrabandă din Franța; peste 1200 de euro, care ar fi proveniți din activitate infracțională; precum și un telefon mobil.

Ulterior reținerii, la solicitarea procurorilor PCCOCS, oficiul „Nord”, Judecătoria Bălți a dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, timp în care investigațiile vor continua.

Pentru punerea în „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, bărbatul riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!