ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Drochia continuă lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă

10:10 | 08.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. În orașul Drochia continuă lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă, executate în cadrul unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și finanțat de Uniunea Europeană. În urma implementării acestui proiect, peste 20 de mii de localnici vor avea acces la apă potabilă sigură, transmite MOLDPRES.

Specialiști ADR Nord au efectuat recent o vizită de monitorizare în teren, pentru a verifica progresul executării lucrărilor în cadrul proiectului. „Împreună cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului, reprezentanții Agenţiei și consultanții regionali ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova s-au deplasat pe șantierul stației de pompare a apei, unde împreună cu proiectantul au discutat despre un șir de aspecte tehnice de care urmează să țină cont antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor de construcție-montaj. Lucrările sunt efectuate în corespundere cu graficul de execuție”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la ADR Nord.

Lucrările de construcție-montaj finanțate de Uniunea Europeană includ măsuri de infrastructură precum reabilitarea și extinderea a 3,6 km de aducție a apei brute, 3,2 km de aducție a apei, 17,3 km rețele de distribuție, reabilitarea a cinci sonde și a rezervoarelor de apă existente etc. „Populația orașului Drochia va beneficia și de o stație nouă de purificare a apei potabile, care va include stație de clorinare și filtrare a cărbunelui activat și o stație modernă de pompare a apei”, conform sursei citate.

Lucrările au demarat la începutul lunii noiembrie 2020 și urmează să fie executate până la sfârșitul anului curent. Valoarea contractului de antrepriză constituie 82,87 milioane de lei, din care 5,64 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Drochia și 500 de mii de lei – din partea Consiliului raional Drochia.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”, realizată de ADR Nord, este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

foto: ADR Nord

img21002638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!