ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În luna martie piața valutară chineză s-a menținut stabilă

11:05 | 08.04.2021 Categorie: Externe

Beijing, 8 apr. /MOLDPRES/. La finalul lunii martie 2020, rezervele valutare ale Chinei au ajuns  la 3.170 de miliarde USD, în scădere cu 35 de miliarde, comparativ cu luna Februarie (-1,09%), a informat Wang Chunying, directorul adjunct al Administrației de Stat a Valutelor din China, relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional

Experții informează că în luna martie, piața valutară chineză s-a menținut stabilă și a înregistrat un echilibru al cererii și ofertei de valute. Pe piața financiară internațională, indicele dolarului american s-a majorat, prețurile la obligațiunile principalelor țări au scăzut, iar prețurile multor acțiuni au crescut. Astfel, afectate de cursul de schimb, schimbările prețurilor la bunuri și alți factori, rezervele valutare chineze au cunoscut o scădere.

Pe fundalul situației pandemice complicate și a incertitudinii relansării economice și pieței financiare mondiale, creșterea permanentă a motorului economiei chineze și a oportunităților au favorizat menținerea, în linii mari, la un nivel ridicat a rezervelor valutare, a mai adăugat Wang Chunying.

foto: scmp.com

img21002641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!