ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Un liceu din Basarabeasca este eficientizat termic cu susținerea UE

11:08 | 08.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. La Liceul teoretic "Matei Basarab" din orașul Basarabeasca se realizează în prezent un proiect de eficientizare energetică. Instituția de învățământ beneficiază de lucrări de reabilitare a acoperișului, izolare a pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din școli, renovarea facilităților sanitare în interiorul instituției etc., transmite MOLDPRES.

„Uniunea Europeană susține performanța în educație și oferă elevilor Liceului teoretic „Matei Basarab" din orașul Basarabeasca șansa de a se conecta la  un viitor mai bun prin oferirea accesului la o educație de calitate. Clădirea instituției, care nu a avut parte de reparații capitale de mai bine de 50 de ani, din anul construcției sale și dării în exploatare, este supusă unei transformări radicale, fiind reconstruită și modernizată de la acoperiș până la subsol”, au estimat la solicitarea MOLDPRES surse de la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud.

Conform sursei citate, conducerea ADR Sud şi consultanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova au constatat recent că „se lucrează intensiv și efectiv la acoperiș, fiind, de asemenea, realizate un șir de lucrări în interiorul clădirii, cum ar fi cele de finisare interioară a pereților și tavanelor, de montare a sistemului de ventilare și a rețelelor de electricitate etc.”. 

Lucrările de construcție se realizează în cadrul proiectului "Sporirea eficienței energetice a clădirii Liceului Teoretic "Matei Basarab" din orașul Basarabeasca", finanţat de Uniunea Europeană. Ca urmare, peste 270 de elevi, profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Proiectul "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Matei Basarab" din orașul Basarabeasca" este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Sud și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!