ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 30 de organizaţii de tineret din ţară vor beneficia de granturi de la Ministerul Educaţiei

15:08 | 08.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunţat astăzi lista proiectelor câștigătoare în cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret, ediţia 2021. Comisia de experți a declarat învingătoare 33 de proiecte, iar suma totală alocată pentru Programul din acest an, finanțat de la bugetul de stat, constituie circa opt milioane de lei, transmite MOLDPRES.

Potrivit MECC, în total, pentru participare la concurs au fost depuse 69 de proiecte. „Principalele criterii pentru selectarea proiectelor câștigătoare au fost: relevanţa proiectului conform priorităţilor stabilite în politica națională de tineret; interdependenţa dintre scop, obiective, activităţi, rezultate şi indicatori; definirea clară a obiectivelor specifice, măsurabile, abordabile, realiste şi încadrabile în timp – SMART”, indică MECC.

De asemenea, printre criterii a fost şi definirea clară a participanților/beneficiarilor, estimarea realistă, în concordanță cu activităţile planificate; capacitatea de a atrage resurse, altele decât cele oferite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării; calitatea mecanismului de monitorizare şi evaluare a rezultatelor; consistenţa acţiunilor de promovare; durabilitatea proiectului; capacitatea de realizare și experiența organizației.

Scopul concursului pentru finanţarea programelor şi proiectelor pentru tineret este de a  asigura crearea oportunităţilor de participare şi dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării.

foto: MECC

img21002654

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!