ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul Marii Britanii în R. Moldova

18:33 | 08.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Olga Cebotari s-a întâlnit astăzi cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Steven Fisher, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind evoluția relațiilor moldo-britanice pe aspecte de interes comun, progresele înregistrate  în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, situația pandemică regională și măsurile întreprinse la nivel național în vederea ocrotirii sănătății populației.

În contextul discuțiilor purtate, viceprim-ministra a reiterat direcțiile primordiale de activitate pe filiera transnistreană (drepturile omului, libera circulație, imunizarea anti-COVID-19), dinamica marcată în realizarea angajamentelor din sfera transportului auto și eforturile dispuse pentru a menține active și productive formatele de negocieri existente.

De asemenea, Olga Cebotari a mulțumit autorităților britanice pentru susținerea Republicii Moldova în continuarea transformărilor democratice, economice și sociale, precum și în implementarea diferitor proiecte pentru promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

La rândul său, ambasadorul britanic a exprimat deplina deschidere pentru continuarea cooperării și extinderea sprijinului necesar în diverse domenii de interes mutual. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!