ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii va lansa la 15 aprilie un nou apel pentru subvenții în avans

16:36 | 08.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a anunţat că lansează la 15 aprilie cel de-al șaptelea apel de depunere a cererilor pentru solicitarea subvențiilor în avans, pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în perioada 15 aprilie – 18 iunie, tinerii și femeile fermieri, inclusiv conaționalii reveniți acasă, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, pot depune cereri pentru a solicita plăți în avans pentru mai multe activităţi. Este vorba de utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice; procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora; dezvoltarea infrastructurii post-recoltare și procesare; producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat (serii, solarii, tuneluri); înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale.

Subvențiile în avans, sunt oferite producătorilor agricoli care desfășoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar. „Domeniile de sprijin prioritare prevăd stimularea: investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice; procurării animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora; investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii post-recoltare şi procesare; investițiilor pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri); investițiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și plantațiilor pomicole”, indică MADRM.

Valoarea maximă a suportului financiar va constitui 65% din valoarea proiectului și nu va depăși un milion de lei.

Plățile subvenției în avans vor fi efectuate  în două tranșe: I tranșă - 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor cofinanțării din partea Beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile; II tranșă – 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.

foto simbol

img21002663

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!