ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

18:26 | 08.04.2021 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Gheorghe Leucă a avut o întrevedere cu Evgueni Stoytchev, ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Gheorghe Leucă l-a primit în audiență pe ambasadorul Republicii Bulgaria la Chișinău, Evgueni Stoytchev. Agenda întrevederii a cuprins subiecte ce țin de cooperarea moldo-bulgară pe dimensiunea bilaterală, colaborarea în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, inclusiv perspectivele de dinamizare a dialogului la nivel înalt între cele două țări.

În cadrul discuțiilor a fost abordată cooperarea în cadrul Organizației Națiunilor Unite, în particular, posibilitățile de asigurare a sprijinului reciproc la alegerile în structurile elective ale organizației.

Diplomații au realizat o trecere în revistă a stadiului actual al relațiilor bilaterale și a perspectivelor cooperării moldo-bulgare. Secretarul de stat Gheorghe Leucă a reiterat interesul de a dezvolta în continuare colaborarea în sfera economică, turistică și cea culturală, subliniind necesitatea reluării lucrărilor Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică.

De asemenea, a fost exprimată recunoștința pentru asistența financiară destinată implementării proiectelor de dezvoltare acordată de Bulgaria țării noastre, inclusiv pentru sprijinul acordat în contextul depășirii efectelor nefaste provocate de pandemia covid-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!