ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia pentru Situații Excepționale a extins până la 31 mai Programul de rambursare a TVA

09:50 | 09.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Programul de rambursare a Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) a fost extins pentru perioada ianuarie-mai 2021 inclusiv, conform Dispoziției de ieri a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Programul va fi valabil cu condiția că suma rambursării TVA va constitui mărimea minimă dintre următoarele sume: suma TVA spre deducere în perioada ulterioară, înregistrată pentru ultima perioadă fiscală privind TVA; suma achitată a impozitului pe venit, a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii datorate de angajator, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală în formă de contribuție procentuală datorate de salariat pentru perioada fiscală şi/sau perioadele fiscale ce corespund perioadei ianuarie-mai 2021 inclusiv.

„Suma cumulativă a subvenției pe perioada Programului de rambursare a TVA nu va depăși suma TVA destinată perioadei ulterioare, reflectată în declarația privind TVA pentru perioada fiscală decembrie 2020”, indică Dispoziţia nr.2 din 8 aprilie a CSE.

Programul de rambursare a TVA se va desfășura în condiţiile prevederilor Legii privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător şi modificarea unor acte normative și ale Ordinului Ministerului Finanțelor cu privire la aprobarea Regulamentului privind rambursarea TVA întreprinderilor care sunt înregistrate în calitate de contribuabili ai TVA şi înregistrează sume TVA spre deducere în perioada ulterioară, în partea în care nu contravine prezentei dispoziții, cu excepția producătorilor agricoli afectați.

foto: fr.le360.ma

img21002677

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!