ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raionul Cahul participă la un proiect transfrontalier de promovare a turismului

10:23 | 09.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Un proiect transfrontalier de dezvoltare și promovare a turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova, municipiul Reni, Ucraina, și județul Galați, România) se desfășoară, în perioada decembrie 2020 – iunie 2023,  fiind implementat  de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Consiliul raional Cahul, Primăria Reni și Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, transmite MOLDPRES.

Obiectivele proiectului, prezentate ieri, la conferința de lansare, țin de dezvoltarea și promovarea turismului transfrontalier verde pentru obținerea de beneficii socio-economice reciproce de către comunitățile din bazinul Mării Negre pe sectorul dunărean Galați-Cahul-Reni.

„Ne-am propus scopuri și obiective realiste. Sperăm foarte mult că, în procesul de implementare a proiectului, viziunile stabilite vor fi realizate și desfășurate cu succes. Ne dorim ca în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre să avem activități economice ale operatorilor de turism și mulți turiști”, a spus Liubomir Chiriac, managerul proiectului, directorul executiv al Institutului IDIS „Viitorul”.

Potrivit vicepreședintelui raionului Cahul, Valentina Șevcenco, acest proiect va contribui la îmbunătățirea potențialului turistic al raionului Cahul. „Locurile turistice din Cahul au o valoare inestimabilă și este strict necesar să fie valorificate și promovate”, a spus Valentina Şevcenco.

Proiectul transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre este parte a Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020”. Acesta este cofinanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și de către țările participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina.

foto: publika.md

img21002681

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!