ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O comisie parlamentară va examina cazul răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Mykola Chaus

12:44 | 09.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Deputații au constituit astăzi o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Mykola Chaus, comunică MOLDPRES.

Din Comisie vor face parte nouă membri, deputați din toate fracțiunile parlamentare. Funcția de președinte va fi deținută de Vasile-Andrei Năstase, Adrian Lebedinschi va fi vicepreședinte, iar Grigore Novac – secretar. Din comisie vor mai face parte deputații Alexandru Jizdan, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc, Vadim Fotescu, Oazu Nantoi, Fiodor Gagauz. 

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai fracțiunii PSRM, care susțin că unul din obiectivele comisiei de anchetă va fi și colaborarea cu instituțiile de stat ale căror competență ține de soluționarea situațiilor de acest gen. De asemenea, comisia va înainta propuneri pentru o elucidare eficientă și rapidă a circumstanțelor, în scopul neadmiterii încălcării grave ale drepturilor omului, dar și a legislației din domeniul penal al Republicii Moldova.

O altă atribuție semnificativă ale acestei comisii ar fi propunerea modificărilor în actele normative, care ar urma să fie aplicate în scopul neadmiterii cazurilor analogice.

Ex-judecătorul ucrainean Mykola Chaus, a cărui cerere de azil politic a fost examinată de către instanțele judecătorești ale Republicii Moldova, la data de 3 aprilie 2021, a fost răpit de către un grup de persoane înarmate din centrul Chișinăului.

img21002691

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!