ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână cald, fără precipitații

14:26 | 09.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână cald, cu cer variabil, fără precipitații, însă cu ger în perioada nocturnă, transmite MOLDPRES.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), sâmbătă, 10 aprilie, se așteaptă valori termice încadrate între 11-16 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va coborî până la minus 5 grade Celsius.

Puţin mai cald va fi duminică, când se prognozează temperaturi diurne de 12-17 grade, iar noaptea - până la 3 grade de ger. În perioada de referință, se anunță cer variabil, periodic senin însorit, vânt slab până la moderat, izolat cu intensificări.

„Vremea treptat se încălzește, chiar dacă încă vom avea parte de surprize meteorologice. Bunăoară, săptămâna următoare va începe cu 20 de grade de căldură, însă pe parcurs, joi şi vineri, temperaturile zilei vor scădea până la 11 grade şi va ploua”, conform SHS.

Specialiştii Serviciului Hidrometeorologic au precizat că în luna aprilie înghețurile în aer sunt posibile pe teritoriul țării în medie până la 21 aprilie, la suprafața solului – până la 22-30 aprilie, însă în unii ani acestea se pot semnala şi în luna mai.

Totodată, cantitatea lunară a precipitațiilor în aprilie pe teritoriul țării constituie 30-50 mm, iar numărul zilelor cu precipitații este în medie de 8-10 zile.

foto: pixabay.com

img21002695

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!