ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul norvegian a fost amendat cu 2000 de euro pentru nerespectarea distanțării sociale

14:41 | 09.04.2021 Categorie: Externe

Oslo, 9 apr. /MOLDPRES/. Presa din Norvegia a anunţat astăzi că poliția a amendat-o pe şefa guvernului de la Oslo, Erna Solberg, pentru încălcarea regulilor de distanțare fizică în contextul pandemiei. Solberg a organizat o petrecere de familie pentru a-şi sărbători ziua de naştere cu mai mulți invitați decât prevăd regulile, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

20.000 de coroane norvegiene (1.976 de euro), a plătit Erna Solberg, conform unei precizări a şefului poliţiei, Ole Saeverud, într-o conferință de presă.

Aflată la al doilea mandat de prim-ministru, Solberg a prezentat scuze pentru organizarea unei petreceri cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani împreună cu 13 membri de familie într-o stațiune montană la sfârșitul lunii februarie, deşi guvernul a interzis evenimentele cu mai mult de zece participanţi.

Deşi poliţia nu ar fi dat amendă în cele mai multe cazuri similare, acesta este diferit, întrucât prim-ministrul se află în avangarda eforturilor guvernului de a face aplicate restricțiile antiepidemice, a precizat Ole Saeverud.

foto: nettavisen.no

img21002698

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!