ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au aprobat un nou proiect pentru abrogarea ”Legii miliardului”

15:43 | 09.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Un nou proiect pentru abrogarea Legii nr.235 din 3 octombrie 2016 privind emisiunea obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat din 17 noiembrie 2014 și din 1 aprilie 2015 ”Legii miliardului” a fost votat, astăzi, în prima lectură de către deputați, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Petru Burduja, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, atunci când a fost adoptată Legea privind emisiunea obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat nu s-a ținut cont de posibilele urmări ale acesteia. ”Suma obligațiunii crește, reducând posibilitățile Executivului din punct de vedere bugetar de a implementa proiecte sociale și economice. Mai mult, este o tendință de majorare a datoriei de stat și, cel mai grav, o modalitate prin care această povară a fost transferată asupra bugetului de stat, adică pe umerii cetățenilor”, a spus Burduja.

Pe 16 decembrie 2020 a fost adoptată o lege similară care, de asemenea, prevedea abrogarea Legii nr.235 din 3 octombrie 2016 privind emisiunea obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat. Aceasta a fost contestată de doi deputați la Curtea Constituțională, care pe 18 martie 2021 a declarat-o neconstituțională.

img21002702

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!