ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Legislativul a aprobat o nouă metodologie de calculare a prețurilor la carburanți

15:53 | 09.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi, în lectură finală, un proiect de lege ce prevede stabilirea de noi norme generale de calculare și aplicare a prețurilor la principalele produse petroliere, comunică MOLDPRES.

Inițiativa aparține deputatului Alexandru Oleinic. Acesta susține că legea vine să stopeze abuzurile din domeniu prin crearea în perspectivă a unui mediu economic bazat pe principiile economiei de piață. “Modificările aplicate de către Parlament în iulie 2018 la legea privind piața produselor petroliere, prin care se lăsa la latitudinea importatorilor și comercianților de produse petroliere stabilirea prețurilor, sunt nejustificate”, a spus Oleinic.

El a precizat că inițiativa urmărește asigurarea stabilirii unor prețuri cât mai juste la benzină și motorină, ținând cont de fluctuațiile existente la bursele internaționale și regionale (Platts). Astfel, prețurile se vor calcula la un litru, separat pentru fiecare tip de produs și partidă importată. Periodicitatea propusă pentru recalculare este de 14 zile.

foto: capital.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!