ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariile în sectorul bugetar ar putea fi plafonate

18:16 | 09.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Deputații au aprobat astăzi, în primă lectură, proiectul de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și Legii salarizării. Acesta urmărește plafonarea salariilor în sectorul bugetar, comunică MOLDPRES.

Inițiativa legislativă aparține deputaților din Fracțiunea ACUM Platforma DA și prevede că salariul lunar al personalului din unitățile bugetare nu poate depăși trei salarii medii lunare pe economie.

Totodată, este stipulat că personalul din unitățile bugetare care reprezintă statul în societățile comerciale în care acesta deține cote de participație, inclusiv cei desemnați în cadrul consiliilor de conducere a acestor întreprinderi, nu pot beneficia de anumite plăti suplimentare pentru activitate desfășurată.

De asemenea, proiectul prevede că retribuirea muncii salariaților din unitățile cu autonomie financiară care beneficiază de dotații bugetare nu poate depăși trei salarii medii pe economie.

foto: timpul.md

img21002707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!