ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În Centrele de informare privind COVID-19 va fi extinsă testarea rapidă a populației

19:31 | 09.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale va organiza detașarea a câte un lucrător medical în cele 15 Centre de informare privind COVID-19 din ţară, care se vor ocupa de testarea rapidă a populației. Despre aceasta a declarat în această seară prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, după ce a prezidat Centrul unic de comandă a stării de urgență, transmite MOLDPRES.

„Aceste 15 Centre de informare privind COVID-19 au demonstrat că sunt un lucru foarte benefic. Or, pe lângă activitatea în cadrul acestora a angajaților Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Situații Excepționale, va fi binevenită şi participarea unui specialist medical, fapt ce ar permite extinderea numărului de cetăţeni care ar putea să-şi facă testul rapid pentru identificarea noului coronavirus”, a spus premierul în exercițiu.

Potrivit oficialului, pentru moment există stocurile necesare de teste rapide, însă în eventualitatea că acestea nu vor fi suficiente, Guvernul va achiziționa un nou lot de teste.

De asemenea, şeful Cabinetului demisionar de miniștri a atenționat populația ca în weekend să dea dovadă de responsabilitate şi disciplină. În acest context, Aureliu Ciocoi a subliniat că, în zilele de odihnă, organele cu drept de control vor intensifica monitorizarea respectării regimului sanitar şi prevederilor Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 5799 de teste, fiind confirmate 910 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care două de import, fiind înregistrate și 32 de decese. În total, până la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 240 056 cazuri de COVID-19 și 5339 de decese. 

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!