ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina exclude soluționarea problemelor teritoriale prin metode militare

12:14 | 10.04.2021 Categorie: Externe

Kiev, 10 apr. /MOLDPRES/. Ucraina a declarat oficial că exclude orice posibilitate de a lansa o ofensivă militară împotriva separatiștilor pro-ruşi în estul ţării, unde violențele au crescut în ultimele săptămâni, pe fondul tensiunilor cu Rusia, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Ruslan Khomtchak a menționat că ''eliberarea unor teritorii ocupate prin forţă va duce inevitabil la moartea unui număr mare de civili şi pierderi militare, ceea ce este inacceptabil pentru Ucraina''.

Kremlinul a acuzat vineri Kievul de ''acţiuni provocatoare periculoase'' în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, într-o convorbire telefonică avută cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat Kremlinul, potrivit Reuters.

Casa Albă a afirmat că Moscova a comasat recent cele mai multe trupe la frontiera estică a Ucrainei de după 2014, an în care Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea şi a început să-i susţină pe separatiştii din regiunea Donbas.

foto: euronews.com

img21002715

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!