ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Erdogan susține integritatea teritorială a Ucrainei

08:33 | 11.04.2021 Categorie: Externe

Ankara, 11 apr. /MOLDPRES/. După întâlnirea de la Istanbul cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut să se pună capăt evenimentelor "îngrijorătoare" din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, şi a adăugat că ţara sa este gata să ofere ajutorul necesar, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Cei doi președinți au purtat convorbiri sâmbătă la Istanbul, pe fondul tensiunilor dintre Kiev şi Moscova pe tema conflictului din Donbas.

Erdogan s-a exprimat fără echivoc într-o conferinţă de presă comună cu omologul său ucrainean, că acest conflict trebuie soluționat pe cale paşnică, prin dialog pe baza tradiţiei diplomatice, în conformitate cu dreptul internaţional şi cu integritatea teritorială a Ucrainei.

Șeful statului ucrainean, Zelenski a apreciat că poziţiile diplomatice ale Kievului şi Ankarei coincid în privinţa amenințărilor din regiunea Mării Negre şi a răspunsului la aceste ameninţări.

Liderul de la Kiev a adăugat că l-a informat pe Erdogan "în detaliu" pe tema situaţiei din regiunea Donbas.

Cu o zi înainte, președintele rus Vladimir Putin a acuzat Kievul de ''acţiuni provocatoare periculoase'' în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, într-o convorbire telefonică avută cu omologul său turc.

În ultimele săptămâni, violențele dintre forțele ucrainene și separatiștii pro-ruși au căpătat proporții îngrijorătoare.

foto: profile.ru

img21002720

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!