ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru persoane ar fi decedat în Rusia, după ce au fost vaccinate cu Sputnik V

10:44 | 12.04.2021 Categorie: Externe

Moscova, 12 apr. /MOLDPRES/. Agenția Europeană a Medicamentelor informează că primele verificări ale vaccinului Sputnik au demonstrat că patru persoane au murit recent în Rusia, la scurt timp după ce au fost vaccinate cu acest ser, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Complicații medicale după administrarea vaccinului au mai avut alți șase ruși, conform dosarelor interne de la RosPotrebNadzor, un organism rus responsabil cu administrarea vaccinărilor, văzut de EUobserver

Trei dintre cei decedați erau femei în vârstă de 51, 69 și 74 de ani. Al patrulea nu a fost identificat în documente.

Decesele au fost legate de inimă, plămâni sau zahărul din sânge și ar fi putut sau nu să fi fost cauzate de Sputnik V, se arată în dosar.

Alți șase pacienți erau tineri, bărbați și femei, dintre care unul avea doar 25 de ani. Ei au suferit o serie de reacții adverse, inclusiv dificultăți de respirație, convulsii, slăbiciune musculară, hipertensiune arterială, dureri de cap, amețeli și febră.

Denis Logunov, virolog senior al Institutului Gamaleya, care a dezvoltat Sputnik V, a recunoscut aceste date  prezentate în unele dosare de caz ale RosPotrebNadzor că sunt veridice.

foto: newscientist.com

img21002728

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!