ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi, cetățenii vaccinați cu „Pfizer/BioNTech” sunt așteptați la rapel

09:27 | 13.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit astăzi lotul de vaccin împotriva COVID-19 „Pfizer/BioNTech”, în cantitate de 12.282 doze, tuturor Centrelor de vaccinare, pentru administrarea dozei II, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ANSP, începând de astăzi, conducătorii instituțiilor medico-sanitare vor asigura vaccinarea contingentelor, imunizate cu prima doză, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru lucrătorii medicali.

Vaccinul va fi utilizat în cel mult 120 de ore de la decongelare cu păstrarea la +2° +8°C. După recepționarea vaccinului, durata organizării sesiunilor de vaccinare este de maxim 4 zile. În cazul în care a fost extrasă o doză din flacon, vaccinul se va utiliza în cel mult 6 ore.

Conform datelor oferite de autorități, până astăzi, în R. Moldova au fost vaccinate 67085 de persoane.

foto: MSMPS

img21002746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!