ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de artă contemporană a fost deschisă la Muzeul Național de Artă al Moldovei

15:40 | 13.04.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost deschisă astăzi expoziția de artă contemporană cu genericul „10+1, 2020”, informează  MOLDPRES.

Debutată în formula „Un artist și prietenii săi”, seria de expoziții „Zece plus unu” se află la cea de-a XI-a ediție. Curatorii expoziției sunt Liviu Nedelcu și Tudor Zbârnea.

Au fost expuse 12 lucrări, artiștii fiind: Liviu Nedelcu, Mihai Chiuaru, Rodica Gherghinoiu, Marcel Lupșe, Andrei Negură, Mihai Perca, Dumitru Ștefan, Vasile Tolan, Gheorghe Zărnescu, Elena Karacențeva și Vasile Rață.

”La această ediție sunt mai clare eforturile de abstractizare, de ieșire de sub imperiul derizoriului, pe care le provoacă contactul cu fondul natural. Elena Karacențeva, spre exemplu, dovedește, în apropierea sa de peisaj, o remarcabilă sensibilitate și un atașament ieșit din comun. Privind lumea înconjurătoare cu un sentiment apropiat perceperii religioase, artista procedează la reconstrucția lumii vizibilului cu atingeri foarte fine ale materiei. În aceste ”reflecții”, cum îi place să denumească una dintre lucrările sale, se păstrează configurația realității de care se arată interesată”, a subliniat curatorul expoziției, Tudor Zbârnea.

Cu ocazia acestui eveniment, a fost editat albumul ”Simpozionul de artă contemporană „10+1 Lepșa 2020”.

Expoziția va fi deschisă până la 8 mai.

img21002756

img21002756

img21002756

img21002756

img21002756

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!