ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Berlinul acuză Rusia de provocare în estul Ucrainei

12:17 | 14.04.2021 Categorie: Externe

Berlin, 14 apr. /MOLDPRES/. Ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer a acuzat miercuri Rusia de provocări în dosarul ucrainean, cu puţin timp înaintea unei videoconferinţe cu omologii din NATO, transmite AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

''Impresia mea este că partea rusă face totul pentru a provoca reacţii'', a declarat Kramp-Karrenbauer pentru postul de televiziune ARD.

Rusia şi-a mobilizat mii de soldaţi la frontiera sa cu Ucraina, ţară care aspiră să adere la NATO. În paralel, de la începutul anului au fost reluate în estul Ucrainei confruntările între forţele Kievului şi separatiştii proruşi.

''Suntem angajaţi alături de Ucraina, lucrurile sunt clare'', a dat asigurări ministrul german.

În acelaşi timp, este evident că preşedintele rus ''nu aşteaptă decât un pas (al Ucrainei) în direcţia NATO care să-i servească drept argument pentru a acţiona şi mai mult'', a spus Annegret Kramp-Karrenbauer referitor la riscurile unui conflict direct între Moscova şi Kiev.

Ea a subliniat că situaţia este urmărită ''cu îngrijorare''. ''Vom face totul pentru ca lucrurile să nu degenereze'', a adăugat ministrul german al apărării, salutând reacţia ''cumpătată'' de până acum a Kievului.

Purtătoarea de cuvânt a administraţiei prezidenţiale ucrainene, Iulia Mendel, a declarat luni că Rusia a comasat peste 40.000 de soldaţi în apropierea frontierei estice a Ucrainei şi alţi 40.000 de soldaţi în Crimeea.

foto: t-online.de

img21002778

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!