ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Tratatele internaționale semnate de R. Moldova vor fi monitorizate de Executiv

12:34 | 14.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova ar urma să obțină mai multe atribuții în ceea ce ține de tratatele internaționale. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de către Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Proiectul presupune includerea a două componente noi în ceea ce privește implementarea tratatelor internaționale. Astfel, se propune introducerea obligației Guvernului de a asigura evidența tratatelor internaționale, prin intermediul ministerelor şi altor autorități administrative centrale sau alte instituții abilitate și de a evalua o dată la 4 ani actualitatea tratatelor internaționale.

De asemenea, anual va avea loc evaluarea tratatelor internaționale ce presupun angajamente financiare faţă de organizațiile internaţionale şi regionale ale Republicii Moldova. În urma acestei evaluări, Guvernul va informa Parlamentul despre actualitatea, necesitatea și beneficiile participării Republicii Moldova la tratatele care presupun angajamente financiare faţă de organizații și va propune, după caz, denunțarea tratatelor internaționale care nu aduc beneficii țării noastre.

Documentul urmează a fi transmis spre dezbatere plenului Parlamentului.

foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!