ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Cahul se desfășoară o campanie ecologică de amenajare

13:05 | 14.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!” este genericul unei campanii de salubrizare şi amenajare, care se desfășoară în municipiul Cahul cu susţinerea unei asociaţii obşteşti, în lunile martie-aprilie. În cadrul acesteia, în localitate vor fi distribuite şi montate peste nouă sute de pubele, transmite MOLDPRES cu referire la presa locală.

Potrivit lui Nicolae Mocanu, președintele AO „Perspectiva”, pubelele sunt distribuite gospodăriilor care nu aveau până în prezent un contract semnat cu Gospodăria comunal-locativă a municipiului Cahul. În același timp, a fost organizată și o campanie de informare a cetățenilor privind semnarea contractelor și necesitatea colectării deșeurilor și păstrării pubelelor procurate din proiect.

“După ce vom împărţi aceste pubele, planificăm să organizăm și o campanie de informare pentru cetățenii din sectoarele Lipovanca și Valincea despre necesitatea colectării deșeurilor și păstrării pubelelor procurate din proiect. Totodată, ne dorim să organizăm o zi de salubrizare în aceste două sectoare, mobilizând câte 60 de persoane din fiecare zonă. Transportul pentru evacuarea deșeurilor va fi asigurat de către Primăria municipiului Cahul. Prin această activitate ne dorim să creăm o tradiție pentru viitoarele generații și să arătăm un exemplu bun”, a explicat Nicolae Mocanu pentru ziuadeazi.md.

Pe lângă cele 920 de pubele se preconizează și instalarea a 50 de coșuri de gunoi pe străzile principale și în cartiere, în special în stațiile de transport public şi în sectoarele aglomerate. De asemenea, vor fi construite și amenajate cinci platforme pentru colectarea deșeurilor.

Asociația Obștească ”Perspectiva” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”.

foto: ziuadeazi.md

img21002781

img21002781

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!