ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În China, comerțul exterior a crescut în primul trimestru cu aproape 30%

13:59 | 14.04.2021 Categorie: Externe

Beijing, 14 apr. /MOLDPRES/. Comerțul exterior al Chinei a avut un început bun an. În primele trei luni, volumul total al comerțului exterior cu mărfuri a totalizat 8.470 miliarde de yuani, având o creștere de 29,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020. ASEAN, Uniunea Europeană, SUA și Japonia au fost cei mai mari parteneri comerciali ai Chinei în această perioadă, transmite MOLDPRES cu referire la China Radio International.

În primul trimestru, exporturile Chinei au fost de 4.610 miliarde de yuani, înregistrând o creștere de 38,7%, iar importurile au fost de 3.860 miliarde de yuani, cu o creștere de 19,3%.

Li Kuiwen, purtătorul de cuvânt și directorul Departamentului de statistici și analize al Direcției Generale a Vămii din China, a menționat că datorită măsurilor de extindere a deschiderii și a parteneriatelor comerciale, a aprofundării cooperării comerciale cu țările aflate pe traseul inițiativei "o centură, un drum", a fost lărgit spațiul de dezvoltare a comerțului exterior al Chinei. Exporturile și importurile cu Vietnam, Indonezia și Polonia au realizat o creștere accelerată.

Totuși, ținând cont de situația pandemică pe plan global și incertitudinile în configurația internațională, dezvoltarea comerțului exterior al Chinei încă se confruntă cu multe provocări, fiind o misiune grea.

foto: weforum.org

img21002784

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!