ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul se va întruni vineri în ședință plenară

14:57 | 14.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Circa 20 de subiecte vor fi examinate de Parlament, în cadrul ședinței plenare de vineri, 16 aprilie curent. Întrunit astăzi în ședință, Biroul permanent al Legislativului a aprobat ordinea de zi a ședinței plenare din săptămâna curentă, comunică MOLDPRES.

În ședința de vineri, deputații vor examina proiectul de lege cu privire la blocul locativ, destinat participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala Atomo Electrică Cernobîl; proiectul privind instituirea unor măsuri de susținere a întreprinderilor micro în cazul imposibilității calculării, raportării și achitării impozitelor, taxelor și altor plăți obligatorii; proiectul privind acordarea, cu titlu de excepție, a dreptului la pensie anticipată pentru limită de vârstă; proiectul de lege privind compensarea tarifelor la energia electrică utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice.

De asemenea, vor fi dezbătute modificările la Legea privind protecția socială a cetățenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, la Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, la Legea privind tratatele internaționale ale Republicii Moldova, la Legea cu privire la serviciul diplomatic.

foto: Parlament

img21002790

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!