ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu Asociația Investitorilor Străini despre provocările cu care se confruntă mediul de afaceri

20:04 | 14.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o ședință online cu Asociația Investitorilor Străini, la care a discutat despre problemele cu care se confruntă în prezent oamenii de afaceri din țara noastră, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„O preocupare majoră a mediului de afaceri este întârzierea reformei justiției. În lipsa acesteia, continuă abuzurile, care prezintă un pericol pentru dezvoltarea afacerilor, pentru investițiile de calitate și pentru crearea locurilor de muncă. Au fost semnalizate și abuzuri din partea organelor de control, inclusiv cel fiscal. Deseori aceste controale sunt excesive și lipsite de bază legală. Hărțuirea antreprenorilor este inacceptabilă, iar instituțiile de control trebuie să aplice corect normele legale. Doar așa vom încuraja dezvoltarea economică a țării noastre", a spus Maia Sandu.

În timpul discuției, au fost abordate și inițiativele parlamentare populiste, precum unele modificări ale politicii bugetar-fiscale, care încalcă principiul concurenței libere și împiedică dezvoltarea antreprenoriatului.

„Am vorbit despre limitările și restricțiile impuse de situația pandemică, mediul de afaceri fiind deschis pentru identificarea unor soluții potrivite în vederea depășirii cât mai rapide a pandemiei, inclusiv prin imunizarea angajaților. Participanții la discuție au încurajat eforturile noastre de a găsi vaccin pentru cetățeni și au susținut necesitatea de a urgenta vaccinarea pentru a reveni cât mai repede la normalitate", a subliniat președintele Maia Sandu.

Șefa statului a reiterat că mediul de afaceri este important pentru țara noastră nu doar ca investitor și generator de venituri, dar și în calitate de creator de locuri de muncă aici, acasă. Președintele țării și Asociația Investitorilor Străini au convenit să continue dialogul și să lucreze împreună pentru elaborarea unui plan de recuperare economică post-Covid.

foto: presedintie.md

img21002802

img21002802

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!