ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biden și Merkel au cerut Rusiei să își retragă trupele de la granița cu Ucraina

09:08 | 15.04.2021 Categorie: Externe

Berlin, 15 apr. /MOLDPRES/. Liderul de la Casa Albă Joe Biden şi cancelarul german Angela Merkel au convenit miercuri să solicite Rusiei să reducă numărul trupelor sale desfăşurate la graniţa cu Ucraina, pe măsură ce situaţia de pe teren se tensionează, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Biden și Merkel solicită Rusiei "să reducă recentele întăriri de trupe" la graniţa de est a Ucrainei pentru a permite o "dezescaladare" a situaţiei, a anunţat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert.

Federația Rusă a masat zeci de mii de soldaţi la graniţa cu fosta republică sovietică care aspiră să adere la NATO, în contextul în care, de la începutul anului, violenţele au fost reluate în conflictul din estul Ucrainei dintre forţele de la Kiev şi separatiştii pro-ruşi.

foto: zn.ua

img21002806

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!