ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Chinei Xi Jinping va participa la un summit sino-franco-german

13:51 | 15.04.2021 Categorie: Externe

Beijing, 15 apr. /MOLDPRES/. Președintele Chinei Xi Jinping va participa vineri, 16 aprilie, la un summit în sistem de videoconferinţă pe tema schimbărilor climatice, cu liderii francez şi german ''la invitația lui Emmanuel Macron'', relatează MOLDPRES cu referire AGERPRES.

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, a relatat că ''preşedintele Xi Jinping va participa pe 16 aprilie la un summit video al liderilor chinez, francez şi german cu privire la schimbările climatice''.

Reuniunea va avea loc în plină vizită în China a emisarului american pentru schimbări climatice, John Kerry, care va avea discuţii cu omologul său chinez, Xie Zhenhua.

Summitul sino-franco-german de vineri ar putea avea ca obiectiv să transmită Statelor Unite mesajul că europenii şi chinezii rămân deplin implicaţi în eforturile de limitare a efectelor schimbărilor climatice.

La 20 ianuarie, Joe Biden a promis că SUA vor reveni în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, din care fostul președinte Donald Trump şi-a retras țara în urmă cu patru ani.

foto: ft.com

img21002819

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!