ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O mare parte a elevilor din capitală revin de luni la școală

14:51 | 15.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chişinău a decis ca începând de luni, 19 aprilie 2021, copiii din clasele 1-4, a 5-a, a-9-a și a 12-a să revină în clase pentru ore cu prezență fizică. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, Ion Ceban, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, până astăzi, circa 40 la sută din cadrele didactice din capitală au fost imunizate împotriva COVID-19. Astfel, Comisia a decis revenirea în școli a elevilor din ciclul primar, a celor din clasa a 5-a, a-9-a și a 12-a.

Totodată, comisia a permis ca în școlile de artă elevii să revină în bănci, atât pentru activitatea individuală, cât și de grup. În școlile cu profil sportiv urmează să fie permise antrenamentele nu doar pentru loturile naționale, dar a tuturor loturilor care se pregătesc de competiții.

El a precizat că și în anul curent, porțile cimitirelor vor rămâne închise de Paștele Blajinilor.

foto: ea.md

img21002822

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!