ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

15:12 | 15.04.2021 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Dumitru Socolan l-a primit pe Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. La ministerul de externe, secretarul de stat Dumitru Socolan l-a primit pe Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, în cadrul unei întrevederi unde au fost abordate aspecte privind evoluția relațiilor bilaterale moldo-române. Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii și pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda celor două țări, în plan bilateral, cooperare sectorială și modalități de consolidare a cadrului juridic.

Dumitru Socolan a reiterat mulțumirile autorităților de la Chișinău pentru sprijinul complex oferit de guvernul român cetățenilor Republicii Moldova pe fundalul situației epidemiologice, precum și implementarea graduală de către părți a înțelegerilor convenite din decembrie 2020 ale șefilor celor două state.

Cu referire la recenta afirmație a diplomatului român de la un post de televiziune, acestuia i s-a solicitat în spiritul Convenției de la Viena să se abțină de la declarații care ar atenta la dreptul la pluralitate de opinii din societatea moldovenească, garantat de Constituția țării și angajamentele internaționale ale Republicii Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!