ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a primit 300 de concentratoare de oxigen din partea Germaniei

16:14 | 15.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. 300 de concentratoare de oxigen au fost donate astăzi țării noastre de Guvernul Federal al Germaniei și Organizația Mondială a Sănătății. Echipamentul, inclusiv consumabilele, în valoare de 252.000 de dolari SUA, va fi repartizat instituțiilor medicale și va ajuta la tratarea și restabilirea pacienților cu forme grave de COVID-19, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de transmitere a donației au fost prezenți secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov, Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger și reprezentantul OMS în țara noastră Igor Pokanevych.

„Cele 300 de concentratoare de oxigen sunt o șansă la viață pentru fiecare pacient în stare gravă, care necesită un suport continuu de oxigen. Mulțumim Germaniei și Organizației Mondiale a Sănătății pentru acest gest de solidaritate, precum și tuturor partenerilor care sunt alături de sistemul de sănătate al Republicii Moldova în această perioadă complicată”, a opinat Curov.

Și Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, a menționat că acesta nu este primul ajutor oferit de Germania Republicii Moldova. „Chiar de la începutul pandemiei, Germania a acordat multe ajutoare umanitare – costume de protecție, ventilatoare pulmonare şi alte echipamente medicale moderne și utile pentru prevenirea şi tratarea infecției. Statul german a avut o contribuție generoasă şi la platforma COVAX, prin intermediul căreia Republica Moldova beneficiază de vaccin gratuit. Recent, platforma COVAX a venit cu o ofertă avantajoasă pentru procurarea de către Guvernul Republicii Moldova a vaccinului împotriva COVID-19”, a menționat diplomatul.

Pandemia COVID-19 a înregistrat până la ora actuală circa 136.996.364 de cazuri la nivel mondial. Până la 15 aprilie 2021, în Republica Moldova s-au înregistrat 243.365 cazuri de COVID-19.

img21002829

img21002829

img21002829

img21002829

img21002829

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!