ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zinaida Greceanîi a participat la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI

18:31 | 15.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a participat astăzi la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI), în calitate de membru al acestuia, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției generale comunicare și relații publice a Legislativului, la întrunire, oficialii au examinat raportul privind organizarea misiunilor de observatori ai AIP CSI la monitorizarea alegerilor și referendumurilor care au avut loc din țările membre ale CSI. De asemenea, a fost examinat proiectul ordinii de zi a celei de-a 52-a sesiuni plenare, raportul asupra activității Institutului internațional pentru monitorizarea dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor din statele membre ale AIP CSI, precum și pregătirea către cel de-al IX-lea Congres Internațional de Mediu Nevsky.

Membrii Consiliului AI CSI  au modificat planul de norme model în CSI pentru 2020-2022 și au audiat raportul de activitate pentru anul 2020 al organizației.

Un alt subiect dezbătut s-a referit la acțiunile preparatorii pentru celebrarea celei de-a 30-a aniversări de la constituirea AIP CSI, care va avea loc în anul 2022. În context, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a propus organizarea unei expoziții de fotografii ale celor mai importante evenimente ale AIP CSI, cu contribuția comună a tuturor instituțiilor parlamentare membre.

Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei, a mulțumit președintelui Parlamentului Republicii Moldova pentru implicare și activitate prodigioasă în consolidarea și dezvoltarea relațiilor interstatale și pe platforma AIP CSI.

Consiliul AIP CSI a precedat cea de-a 52-a ședință plenară a Adunării Interparlamentare a CSI care va avea loc vineri, 16 aprilie 2021, la sediul organizației situat la Palatul Tauride din Sankt Petersburg.

Parlamentele din zece state fac parte din Adunarea Interparlamentară a CSI, inclusiv Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Federația Rusă, Ucraina, Uzbekistan.

foto: Parlament

img21002838

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!