ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful statului a anunțat că va semna în curând decretul de dizolvare a Legislativului

18:47 | 15.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut în această seară un briefing în care a anunțat că va semna în curând decretul de dizolvare a Legislativului și va decide asupra datei alegerilor anticipate, comunică MOLDPRFES.

Maia Sandu a menționat că decretul va fi semnat după analizarea deciziei motivate a Curții Constituționale și a precizat că, pentru moment, în R. Moldova este stare de urgență.

„Decizia CC a deschis calea spre alegerile anticipate. A venit timpul să punem capăt unuia dintre cele mai corupte Parlamente din istoria țării. E timpul să lăsăm în urmă acest episod trist și să privim în viitor cu încredere. Mergem în alegeri anticipate și oferim oamenilor o nouă șansă. Alegerile trebuie organizate cât mai curând. Un nou Parlament înseamnă resetarea instituțiilor statului, curățarea agențiilor de oameni corupți, înseamnă reforma justiției. Alegerile anticipate sunt iminente”, a opinat Sandu.

Astăzi, Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a din cauza imposibilității formării Guvernului. Imediat după decizia înaltului for, mai multe partide au venit cu reacții. Astfel, PSRM a anunțat că nu recunoaște decizia, cei din Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” spun că  acesta va aprofunda criza politică, iar cei din Platforma DA declară că sunt pregătiți pentru alegeri parlamentare anticipate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!