ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România va transmite R. Moldova o nouă donație de vaccin

18:53 | 15.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Guvernul României a aprobat astăzi acordarea Republicii Moldova, cu titlu gratuit, a încă 132 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei Executivului de la București, hotărârea de azi prevede acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova în vederea gestionării epidemiei de COVID-19, ca urmare a activării Mecanismului de Protecţie Civilă al UE.

Astfel, un număr de 132.000 de doze vaccin, din numărul de doze achiziționate de Ministerul român al Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, vor fi alocate pentru Republica Moldova. Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, structuri în cadrul Ministerului Afacerilor Interne din țara vecină.

România a transmis R. Moldova un lot de 21 600 de doze de vaccinuri anti-COVID în data de 27 februarie curent, iar la 27 martie au mai fost donate 50 400 doze de vaccin.

foto: fnha.ca

img21002841

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!