ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

08:33 | 16.04.2021 Categorie: Comunicate

Comunitatea educațională din raioanele Florești, Sângerei și Telenești în dialog cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Astăzi, 15 aprilie, a avut loc cea de-a XI-a platformă de discuții inițiată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu reprezentanții comunității educaționale din țară. La ședința organizată online au participat reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, cadrele didactice și manageriale  din instituțiile de învățământ general și instituțiile de educație timpurie din raioanele Florești, Sângerei și Telenești.

Subiectele discutate în cadrul întrunirii au fost: provocările anului de studii 2020-2021 în organizarea sistemului de învățământ la nivel raional în condiții pandemice; situația epidemiologică în instituțiile de învățământ; dotarea cu tehnică de calcul; transportarea elevilor la și de la instituțiile de învățământ etc.

Secretarul de stat în domeniul educației Natalia Grîu a subliniat că discuțiile cu cadrele didactice și manageriale din țară oferă Ministerului Educației, Culturii și Cercetării posibilitatea de a identifica provocările cu care se confruntă sistemul educațional. „Necesitățile reale ale sistemului educațional sesizate de dvs. în calitate de profesor, diriginte, director, metodist, educator etc. vor contribui cu siguranța la îmbunătățirea politicilor elaborate de minister,", a afirmat oficialul.

În context, șefii organelor locale de specialitate din domeniul învățământului și conducătorii instituțiilor de învățământ au vorbit despre: realizarea planurilor de recuperare a programului de studii; pregătirea elevilor din clasele absolvente pentru susținerea examenelor naționale; necesitatea dotării instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul; stimularea potențialului creativ al elevilor dotați etc.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării organizează periodic platformele de discuții online cu reprezentanții instituțiilor de învățământ din țară, în scopul menținerii unui dialog continuu cu structurile teritoriale implicate în elaborarea și implementarea  politicilor educaționale, dar și pentru identificarea și soluționarea problemelor din instituțiile de învățământ.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!