ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gimnaziul din Boldureşti, Nisporeni, a fost reabilitat termic cu ajutorul AEE

10:31 | 16.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Gimnaziul „Valeriu Bulicanu” din satul Boldurești, raionul Nisporeni, a fost reabilitat termic cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE). Ieri a avut loc recepția finală a lucrărilor, după care 740 de elevi ai instituției îşi vor face studiile în condiții mai bune, transmite MOLDPRES.

Proiectul de reabilitare termică a instituției publice Gimnaziul „Valeriu Bulicanu” a fost susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte nr.3, în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă adresat solicitanților de finanțare din sectorul public.

“În cadrul proiectului au fost efectuate măsuri de eficiență energetică cum ar fi: izolarea termică a pereților exteriori; izolarea ferestrelor și ușilor; izolarea termică a acoperișului de tip șarpant”, indică AEE.

Totodată, pe perioada implementării, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Valoarea totală a proiectului constituie 2 006 315,25 lei.  

foto: AEE

img21002848

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!